داستان گویی را به کودک آموزش دهیم

آموزش داستان گویی برای کودکان یک مهارت عالی است. کمک می کند تا مهارت های زبان خود را بهتر کنند، عشق به خواندن را درک کنند و تصورات خود را تقویت کنند. در این مقاله روش هایی را ارائه داده ایم تا با استفاده از آنها راحت تر بتوانیم داستان گویی را به کودک آموزش دهیم. هفت راه برای اینکه داستان گویی را به کودک آموزش دهیم:

1- عشق را به داستان تزریق کنید:
کریستین فرانس کولی، سردبیر برجسته می گوید: مزیت آموزش چگونه داستان گفتن به کودکان، راحتتر صحبت کردن آنها در جمع بزرگسالان است. او می گوید دیگر مزایای آموزش کودکان هنر قصه گویی، شامل ایجاد اعتماد به نفس در آنها، بهبود مهارت نوشتن و ایجاد عشق به خواندن است.

2- آن ها را به داستان گویی خوب تبدیل کنید:
بسیاری از داستان نویسان حرفه ای، آثارشان را ضبط می کنند و می فروشند. اغلب در فستیوالها و سایر رویدادهای فرهنگی حضور پیدا میکنند.

3-اجازه بدهید خودشان داستان را انتخاب کنند:
کولی می گوید که به کودکان تعداد زیادی داستان کوتاه و مجله بدهید و اجازه دهید آن را دوست داشته باشند. بچه ها تا کتاب را تمام نکنند به شما پس نمی دهند. اگر قصد دارید که کودکتان متن داستان را حفظ کنند کالی به شما پیشنهاد میکند از داستان هایی که تصویر دارند استفاده کنید. داستان باید کامل باشد و شامل شروع، میانه و پایان باشند و باید احساسی مثل خنده،گریه،ناراحتی یا شادی را ایجاد کنند.

4-از داستان های بلند لذت ببرید و قدرت تخیل کودکتان را افزایش دهید:
تمرین داستان گویی در هر حالتی بسیار سرگرم کننده است و برای آموزش و یادگیری کارآمد تر، یکی از فعالیت های سرگرم کننده، خواندن داستان های دنباله دار با تعداد زیادی از افراد است.شروع کننده داستان میتواند بگوید: یک روزی … و بقیه ادامه دهنده باشند. اما مطمئن شوید که خط داستانی فرد بعدی، یکسان باشد. داستان های دنباله دار مثل (داستان هایی که بعضی کلمه ها جا افتاده اند و کودک خودش باید انتخاب کند) به کودکتان کمک میکند که از تصوراتش استفاده کند و داستان را پیش ببرد.

5-رسا باشید:
داستان سرای خوب از زبان بدن استفاده می کند، از بیان صدای آنها، ولوم متفاوت، حس شادابی و تماس چشمی نیز استفاده می کنند. برخی از معلمان برای اینکه کودکان ارتباط چشمی داشته باشند به آنها می گویند که به چشمان هم نگاه کنند. از کتابهای تصویری و بدون کلمه استفاده کنید. یک کاغذ میتواند ترساننده باشد اما یک تصویر ارزش هزاران کلمه را دارد. وایلدر میگوید” ارزش یک کتاب بدون کلمه این است که زمینه را برای تخیل و شخصیت پردازی و نشانه های تصویری آماده میکند.”

6-تمرین،تمرین،تمرین :
کودکان با تمرین جلوی آینه یا فیلم گرفتن از خودشان راحتترند. کولی میگوید: “تمرین در مقابل چند بچه یا خانواده دیگر نیز مفید است، به ویژه اگر مخاطب بتواند مربیگری کند و بازخورد ملایم و سازنده داشته باشد.” کولی همچنین میگوید تمرین باعث حفظ شدن داستان می شود. اما تمرین همیشه کامل نیست ولی همین هم خوب است. به یاد داشته باشید که این موضوع سرگرم کننده است، کالی می گوید شما باید اطمینان حاصل کنید که بچه ها اگر بخشی را فراموش کنند یا کمی لکنت داشته باشند، ایرادی ندارد.

7-کودکتان را در یک کلاس ثبت نام کنید:
محله خود را بررسی کنید تا ببینید آیا کلاسهای بازیگری، نوشتاری یا تصویری برای بچه ها در دسترس هست. بسیاری از شهرداری ها، کتابخانه ها و گروه های آموزش هنر، کلاس هایی ارائه می دهند که نه تنها به بچه ها در مورد نحوه ی گفتن یک داستان جالب آموزش می دهد، بلکه به آنها کمک می کند تا از منطقه آسایش خود برای گسترش تخیل خودشان استفاده کنند.

No related post ID found.
به بالا بروید